Om Fremtidens lege

Experimentarium og Skole OL inviterer nu alle elever i 4. – 8. klasse til at komme med deres bud på fremtidens OL. Se her, hvordan I deltager.

Hvem står bag?

Bag Fremtidens Lege står Skole OL og Experimentarium. Sammen ønsker vi at sætte fokus på OL og PL, som i sommeren 2020 bliver afholdt for 32. gang i Tokyo.

I den forbindelse åbner Experimentarium til januar et helt særligt udstillingsområde med OL / PL Testcenter og masser interaktive udfordringer og events.

Skole OL er OL i børnehøjde og er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer for 3.-8. klassetrin

Foto: Lars Møller

Hvordan ville OL se ud, hvis børnene kunne bestemme?

De Olympiske Lege afholdes hvert 4. år og blev for første gang afholdt i 1896. OL er for voksne, startet af voksne, udviklet af voksne og afviklet af voksne. Det er altså de voksne, der har bestemt, hvordan OL skal se ud, hvilke sportsgrene der skal være på programmet, hvilke regler atleterne skal følge, at OL skal opdeles i sommerlege og vinterlege, at Para-atleter skal have deres eget PL og så videre.

Måske OL trænger til en fornyelse? Måske OL-programmet er ved at være forældet? Hvad nu, hvis de yngre generationer fik lov at bestemme og kunne være med til at forme ’Fremtidens Lege’?

Børnenes stemme

Skole OL og Experimentarium vil give børnene en stemme og give skoleklasser fra hele landet mulighed for at arbejde med OL. Klasserne skal skabe deres helt egen version af OL/PL, og give deres bud på, hvordan Fremtidens Lege ville se ud.

Skoleklasser fra 4. – 8. klassetrin kan få lov at bestemme alt: Hvor OL skal afholdes, hvor tit, med hvilke sportsgrene, med hvilke regler og værdier osv.

Skole OL og Experimentarium stiller undervisningsmateriale til rådighed, ligesom der også er udarbejdet en række refleksionspørgsmål, som man kan tage udgangspunkt i.

Foto: Lars Møller

Finale på Experimentarium

I skal uploade jeres video med jeres bud på fremtidens olympiske og paralympiske lege (deadline følger). Experimentarium og Skole OL udvælger herefter de bedste forslag fra hvert klassetrin. De udvalgte klasser får en invitation til finaledagen på Experimentarium.

Her præsenterer eleverne deres ideer, og et dommerpanel kårer det bedste forslag, som præmieres med et gavekort på 20.000 kroner til køb af idrætsudstyr til skolen.