Sådan deltager I

Nu har din klasse mulighed for at skabe jeres helt egen version af OL. Læs om konkurrencen og undervisningsmaterialet.

Sådan deltager I

Fremtidens Lege er en konkurrence for skoleelever fra 4. til 8. klassetrin, og du og din klasse er inviteret til at være med!

De Olympiske og Paralympiske Lege er verdens største sportsbegivenhed, og milliarder af mennesker over hele verden kigger med. Legene er skabt AF og FOR voksne. Måske er der brug for fornyelse? Hvad nu hvis børnene kunne bestemme?

For at deltage i konkurrencen skal I forestille jer, at I skriver et brev til Den Olympiske Komité, IOC, med jeres ideer. Vær kreative, vedlæg tegninger eller fotos eller lav en video – det står jer frit for.

Som en del af arbejdet med konkurrencen anbefaler vi, at I bruger det skolemateriale om De Olympiske Leges historie og samfundsmæssige betydning, som vi har udviklet. Det kan du hente her.

Upload jeres bud til os senest 30. september 2021, så deltager I i konkurrencen.

Det skal brevet indeholde

Der er masser af muligheder for, hvordan I vil udtrykke jeres ideer, men i jeres brev til IOC skal I svare på det overordnede spørgsmål:

Hvordan skal fremtidens Olympiske og Paralympiske Lege være? 

I kan vælge fx at lægge vægt på et eller af flere af disse underspørgsmål:

  • Hvad betyder De Olympiske og Paralympiske Lege egentlig for jer?
  • Er der en sportsgren, I synes burde være med ved Legene?
  • Skal mænd og kvinder konkurrere mod hinanden?
  • Skal Legene være mere klimavenlige?
  • Skal Olympiske og Paralympiske Lege slås sammen?

Brug gerne skolematerialet

I har mulighed for at arbejde med og tage udgangspunkt i det skolemateriale om De Olympiske og Paralympiske Lege, vi har udviklet til konkurrencen – men det er helt op til jer!

IOC. Den første olympiske komité, 1896.

Hvordan udvælges vinderne?

En jury, der består af repræsentanter for Skole OL og Experimentarium, vurderer alle indkomne forslag og kårer det bedste bud på Fremtidens Lege i henholdsvis mellemtrin og udskoling.

De to vinderbud belønnes med hver 10.000 kroner til sportsgrej til skolen og fribilletter til Experimentarium til hele klassen. Vinderne får direkte besked 7. oktober.

Upload jeres forslag her.

Om konkurrencen

Bag Fremtidens Lege står Skole OL og Experimentarium, som sammen ønsker at sætte fokus på OL og PL, som i sommeren 2021 bliver afholdt for 32. gang i Tokyo.

Skole OL og Experimentarium vil give børnene en stemme og give skoleklasser fra hele landet mulighed for at arbejde med OL og PL i undervisningen. Til det formål har vi udviklet et skolemateriale til mellemtrin og udskolingen, som kan hentes her.